Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τέλειοι

Θα θέλατε να είστε τέλειοι;



Αν ναι, γιατί;

Αν όχι, γιατί;


Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος και ότι τέλειος ήταν μόνο ο Χριστός (για όσους πιστεύουν)
Ας απαντήσουμε έχοντας το τέλειο στο μυαλό μας ως τις σωστές αναλογίες, πολύ καλή εμφάνιση, σωστός και μετρημένος χαρακτήρας και γενικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα έκαναν έναν άνθρωπο να φτάσει το τέλειο.
Προσοχή όμως.
Σε αυτό το παιχνίδι μπορείτε να είστε τέλειοι μόνο σε έναν από τους δύο 'τομείς'.
Ή στον τομέα τον εξωτερικό
Ή στον τομέα τον εσωτερικό

Επίσης...

Τι είναι τέλειο για εσάς;

Ένα ηλιοβασίλεμα
Ένα χαμόγελο από αυτόν
Ένα πρωινό μαζί της
ή...


Περιμένω τις απαντήσεις σας,
και όταν θα έχω ερεθιστεί αρκετά από τα σχόλιά σας, θα δώσω και τη δικιά μου απάντηση.


Και όχι, όταν λέω "ερεθιστεί" δεν εννοώ σεξουαλικά.




9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den 3ero ti enoeis an po oti 9elo na eimai teleia gia to x y logo stin e3oteriki emfasanisi enooume oti apo mesa 9a eimaste xalia i kai to antistrofo?

- είπε...

Χμ... Θέτεις δύσκολο ερώτημα είναι η αλήθεια. Τέλειος δε μπορείς να είσαι... Μπορείς όμως να είσαι πολύ καλός. Εγώ προτιμώ τον εσωτερικό τομέα, στην εμφάνιση δεν δίνω μεγάλη σημασία (ναι, είναι σημαντική, αλλά όχι μοναδική :)). Όσο για το τέλειο για 'μένα... χμ... Νύχτα, πρόχειρα ντυμένοι και οι δυό σε ένα παγκάκι αγκαλιά, με μια σοκολάτα (ρόφημα) στο χέρι και να φυσάει... Αν έχει και θάλασσα? Το καλύτερο! :)

Ανώνυμος είπε...

Ίριδα ώρες ώρες με τρομάζεις :P Σε μία περίοδο που τα έχω κάνει όλα μαντάρα (ολομόναχη παρακαλώ!!!!) δε θα ήθελα να ήμουν τέλεια γιατί θα ήμουν κάποια άλλη, όχι εγώ. Θα ήθελα όμως να μην τρώω τα νύχια μου ή να μιλάω όταν πρέπει κ να μπορώ να κλείνω το στόμα μου όταν δε χρειάζεται να πω κάτι (μέχρι στιγμής καταφέρνω με μεγάλη επιτυχία το αντίθετο) ή να μπορώ να τηρήσω ένα πρόγραμμα. Πράγματα που θα έκαναν "τέλεια" την καθημερινότητα μου. Άσε που η τελειότητα όπως τη θέτεις αλλά κ γενικότερα είναι υποκειμενική κ αυτό που είναι που είναι τέλειο για τον έναν μπορεί να μην είναι για τον άλλο γιατί κ η εξωτερική εμφάνιση είναι σχετική κ οι αρετές του χαρακτήρα μας. Κλείνοντας, για μένα τέλειο είναι μια μητέρα που κρατάει αγκαλιά το παιδί της κ ένας πατέρας να τους λατρεύει.
--->M<---

ANTROS είπε...

OXI .. GIATI APLA POTE DEN EISIA TELEIOS ...
MPOREI NA EISAI GIA KAPIOUS ALLA I TELEIOTITA SOU NA MIN THEORITE APO ALLOUS TELEIOTITA ALLA ELATTOMA!!!
...APLA DEN MPOREIS NA EFXARISTISEIS KANENAN ..
KAI NAI DEN THA ITHELA NA EIMAI TELIOS APLA GIATI OI ANTHROPOI EINAI SAN KARXARIES ..POTE DEN EFXARISTIONTE ME TPT KAI ETSI APLA APO TELEIOS KATANTAS TO TELEIO THIMA.... EPISEIS IPARXOUN KAPOIES ATELEIES OI OPOIES MAS VOITHOUN NA PROSTATEVOUME TON EAFTO MAS APO AFTOUS POU THELOUN NA MAS VLAPSOUN !!!! ARA PSIFISO NAI STIN ATELEIOTITA!!!!

Ανώνυμος είπε...

mmm to teleio einai sxetiko! diaferei apo an8rwpo se an8rwpo! to na eisai teleios se vgazei se duo dromous...alloi katafernoun na pairnoun thn agaph kai thn prosoxh twn gurw tous kai alloi briskontai antimetwpoi me th monaksia kai th zhleia! to vlepw gurw mou! einai kai 8ema pws 8a to antimetwpiseis k o idios an vre8eis na ftiaseis kai kala sthn teleiothta. polloi to prospa8oun ma einai mataih h prospa8eia tous! an uparxei teleiothta erxetai fusika kai oxi katapiezontas ton eauto na gineis kati pou DEN mporeis na eisai!
egw proswpika de 8elw na eimai teleia! vasika de 8elw na eimai teleia gia tous allous! 8elw na ikanopoiw ton eauto mou. na pw oti maria egines teleia! dld kseperases auto pou hsoun kai allakses pragmatika. gia sena...oxi gia na ikanopoieis ta 8elw kai ta matia twn allwn.
teleio gia mena einai na eisai me atoma pou agapas, na pernas wraies stigmes mazi tous kai na gelas mexri dakruwn! :)
maria h. ;)

anna maria είπε...

stn ka8e an8rwpo antikatroptizetai h teleiothta. ka8e an8rwpos einai 3exwristos me ta dika tou xarakthristika, tn diko tou xarakthra. shmera oloi katakrinoun, "a koita auth einai xontrh, autos exei stravh muth" kai paei legontas. einai krima omws pou kanenas apo autous dn mporei na katanohsei pws ta "elatwmata" tou ka8ena einai auta pou tn kanoun na fainetai kai safws na einai 3exwristos,teleios. :)

phantom είπε...

Κακά τα ψέμματα τέλειος δε μπορείς να είσαι. Μπορώ να είμαι εγώ, αλλά ας μην το γενικεύουμε. Μπορεί όμως κάποια να είναι τελεία, αν είναι στρογγυλή και πολύ μικροσκοπική ξέρω γω, ή κάποιος μπορεί να είναι τελείως αν συνοδεύεται και με κάτι άλλο πχ τελείως μαλακας, τελείως γκάου κτλ.

Αν ο μόνος τέλειος ήταν ο J.C. τότε αυτό σημαίνει ότι αν θέλω εγώ να γίνω τέλειος θα πρέπει να περπατώ κι εγώ σε νερά και να βγάζω Λαζάρους έξω από τα σπίτια τους;

Αν πάντως είχα να διαλέξω μεταξύ εξωτερικής τελειότητας ή εσωτερικής (δεν παίζει να βρεθεί κανένας σε αυτό το διλλημα έτσι;) θα διαλεγα το πρώτο. Τι να το κάνω να είμαι έξυπνος, αστείος και ευαίσθητος αν εξωτερικα ήμουν σαν ανάποδο γαμώτο;

Το ηλιοβασίλεμα θα μπορούσε να ήταν τέλειο, αν ξέρω γω το βλέπαμε μια φορά το χρόνο. Αν το βλέπεις κάθε βράδυ ε το μπουχτιζεις κάποια στιγμή. Ένα χαμόγελο από αυτόν αν το θεωρούσα τέλειο θα είχαμε θέμα γιατί δεν το γυαλιζω το πόμολο ούτε το κανελωνω το ρυζογαλο. Ένα πρωινό με αυτην..χμμμμ... θα μπορούσε να αγγίξει την τελειότητα, αρκεί το πρωινό να περιλαμβάνει λουκάνικα, κρουασανακια και κέικ σοκολάτα!

Ανώνυμος είπε...

Όταν σκέφτομαι τη λέξη τέλειος μου έρχονται στο μυαλό αμέσως αμέσως άλλα πράγματα, διαφορετικά από την εξωτερική εμφάνιση, καθώς η εμφάνιση αν κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι τέλεια, πάει κ την αλλάζει κάνοντάς τη όπως εκεινος θεωρεί τέλεια. Για μένα τέλειο είναι να μαθαίνεις από τα λαθη σου, να ισορροπείς μυαλό και καρδιά, να συζητάς με τον εαυτό σου και το σημαντικότερο να εξελίσσεσαι. Να αλλάζεις και να γίνεσαι ωριμότερος μέσα από εμπειρίες και γεγονότα, να μη μένεις πίσω...
ΛΙΑ. :)

εύη είπε...

Κατά την γνώμη μου τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει. Συμφωνώ με αυτό που είπε κάποιος, που δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά πολλοί γράφουν στα status του fb τις ατάκες του, ότι το άθροισμα ομορφιάς και εξυπνάδας είναι πάντα σταθερό. Και για να το γενικεύσω λίγο, αυτό για μένα σημαίνει ότι το άθροισμα εσωτερικής ομορφιάς και εξωτερικής ομορφιάς είναι επίσης σταθερό. Νομίζω προτιμώ την εσωτερική, γιατί σε οποιονδήποτε συνέβαινε να βγει ραντεβού με τον σωσία του Brad(ναι μου έχει τύχει, εντάξει μπορεί και να υπερβάλω λίγο, αλλά ήταν κούκλος!) και αυτός να πετάει ατάκες τύπου Katman (στην Ανίτα αν τον θυμάστε)θα προτιμούσε την εσωτερική, αφού ξεπερνούσε το ψυχολογικό τραύμα πρώτα!
Πέρα από την πλάκα τώρα, εκεί γύρω στην Αναγέννηση (μάλλον, από ιστορία δεν τα πάω και καλά) τέλειος άνθρωπος θεωρούνταν αυτός που είχε γνώσεις γύρω από κάθε τομέα, αυτός που ταξίδευε και γενικότερα αυτός που αποκτούσε συνέχεια νέες εμπειρίες και μπορούσε να δει με διαφορετικά μάτια τον κόσμο και όχι μονόπλευρα. Τώρα βέβαια που έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια από τότε, κανέναν δεν ενδιαφέρει αν έχεις γνώσεις αστρονομίας, ας πούμε, αλλά όλοι θα σε κοιτάξουν με ενδιαφέρον αν έχεις βγει με το πιο trendy κούρεμα απ΄το πιο ακριβό κομμωτήριο της περιοχής σου.
Δεν είμαι τέλεια ούτε εσωτερικά, ούτε εξωτερικά, έχω ελαττώματα και στην εμφάνισή μου και στον χαρακτήρα μου, όπως όλοι, αλλά ξέρω πως όταν είμαι με ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν ΝΙΩΘΩ τέλεια και αυτό είναι που μετράει! Και στο κάτω κάτω αν ήμασταν όλοι τέλειοι ο κόσμος θα ήταν βαρετός!