Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Παλιμπαιδισμός;

"Σαν πεντάχρονα!"

Εντάξει, συμφωνώ ότι μερικές φορές μπορεί να είναι εκνευριστικό. Μπορεί να σου τη δίνει στα νεύρα, να θες να σκίσεις το καλτσόν σου, να θες να χαλάσεις το γαλλικό, να θες να ισιώσεις την μπουκλα. Όπα, το τελευταίο ήταν σκληρό! Όπως και να'χει, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Σίγουρα κανείς δεν εκτιμάει μία εικοσάχρονη που φέρεται σαν μόλις να έμαθε από που έρχονται τα παιδιά (όχι από πελαργούς! σε πλήγωσα;). Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως που δε σε επηρεάζουν άμεσα (για παράδειγμα οχι να γκρινιάζουν επειδή δεν τους αγοράζεις παγωτό) απλά κάνουν αυτούς τους ίδιους να φαίνονται σαν παιδάκια σε κάποιους άλλους, τι σε πειράζει;

Και σας ερωτώ, αγαπητοί αναγνώστες, τι σας πειράζει;

Και αναπάντητη με απόκρυψη θα κάνω.
Και θα πάρω τηλέφωνο και θα το κλείσω.
Και θα στείλω ηλίθια μηνύματα ακατάλληλες ώρες.
Και θα τον πάρω τηλέφωνο από τη συναυλία της Πρωτοψάλτη και δε με νοιάζει αν του αρέσει ή όχι.
Και θα του την πέσω αλλά μετά θα πω ότι κάνω πλάκα.

Και θα κάνω όλες αυτές τις μικρές βλακείες που θα έλεγες ότι αρμόζουν περισσότερο σε γυμνασιάκια και όχι σε μια κοπέλα που υπό κανονικές συνθήκες τώρα θα έμπαινε στο τέταρτο έτος των σπουδών της (πωπω, γέρασα!).

Δεν θα ήταν τέλειο μερικές φορές να ξεχνάμε ότι 'πρέπει' να έχουμε μια ορισμένη συμπεριφορά; Ότι αν κάνουμε 'αυτό' θα συμβεί το 'αλλο' και πάει λέγοντας. Δε θα θέλατε να κάνετε βλακείες και να μη σας νοιάζουν οι συνέπειες (μέχρι τη στιγμή που θα σας λούσουν βέβαια). Να έχετε εκτεθεί τόσο πολύ που πλέον δεν μένει τίποτα να φοβηθείτε, δε μένει τίποτα να σας κάνει να ντραπείτε γιατί τα έχετε δείξει όλα. Έτσι δεν κάνουν τα παιδιά; Πράττουν χωρίς να σκέφτονται. Δε νιώθετε πιο ελεύθεροι έτσι; Δεν είπα να παίξετε όλα τα λεφτά σας στο καζίνο ούτε να ξοδέψετε όλες τις ώρες σας παίζοντας Farmville απλά επειδή και καλά δε σας νοιάζουν οι συνέπειες.

Οι μικρές αυτές βλακειούλες τις οποίες έχεις για να θυμάσαι στο μέλλον και να χαμογελάς. Να λες τελικά καλά έκανα που το έκανα, έτσι έπρεπε! Δε μετανιώνω για τίποτα.

Βλάπτω κανέναν; Ίσως τον εαυτό μου με τη μεταφορική έννοια της λέξης, αλλά εάν δε νιώθω εγώ άσχημα γι'αυτό, γιατί να νιώθουν οι άλλοι.

Και στην τελική να σας πω και κάτι; Την αυτοπεποίθηση του ανεβάζω. Ευχαριστώ θα έπρεπε να λέει!

Φιλιά σε όλους και ειδικά σε σένα!

Χαχαχα, δεν έχει πλάκα να είσαι παιδάκι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω, θα συμφωνήσω, θα συμφωνήσω!!!
Τι κι αν πλησιάζω τα 30;
Σε ζητήματα καρδιάς εννοώ να είμαι 15χρονο και πιο κάτω. Αλλιώς πως θα το διασκεδάσεις;
Ακόμη κι η χυλόπιτα τρώγεται διαφορετικά στα 5-15!!!

*Κορίνα* είπε...

Όλα με μέτρο.. Και λίγο παιδάκι θα είσαι, και λίγο γυναικα.. Όλα χρειάζονται, αρκεί να μην είναι υπερβολή!
Φιλιά!