Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Anti-Valentine's Day

Πριν αρχίσετε τις εξυπνάδες, ξέρω ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν πριν δύο μέρες. Το ξέρω πολύ καλά, αφού πήρα και ένα πολύ όμορφο δωράκι, χιχι χι... ΓΚΟΥΧ.. σοβαρευόμαστε τώρα.

Θα ήθελα να σχολιάσω ένα φαινόμενο που νομίζω ότι όσο περνάνε τα χρονια, γίνεται πιο έντονο.

Τους 'αντι-βαλεντινικούς'.
Τους 'επαναστάτες'.
Τους 'ρέμπελους'.

Δηλαδή έχουμε καταντήσει να είναι περισσότεροι αυτοί που λένε ότι δε γιορτάζουν τέτοιες μέρες από αυτούς που λένε ότι θα γιορτάσουν.

Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Ξυπνάω την όμορφη Δευτέρα λοιπόν και ανοίγω το Facebook με την τσίμπλα στο μάτι (όχι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΗ, ωχ κάποιος μου έκανε like κάτσε να δω...) και βλέπω διάφορα όμορφα στάτους του στυλ:
"Δε γιορτάζω", "Χρόνια πολλά σε όλα τα πιτσουνάκια.. ΠΡΟΒΑΤΑ!", "Δε γουστάρω να γιορτάσω σήμερα!"

καθώς και διάφορες σελίδες που έλεγαν ότι "Ωχ τώρα θα μας τα πρήξουν με τον άγιο βαλεντίνο" και "14 Φλεβάρη, τα παπάρια μου να πάρει" και άλλες τέτοιες ομορφιές.
Υπάρχουν και αυτοί που όταν τους ρωτάς αν γιορτάζουν εκείνη τη μέρα, σου απαντάνε "Εγώ κάθε μέρα γιορτάζω!". Τθου ρε Λάκη!
Άλλοι έβαζαν για φώτο προφίλ αντί-βαλεντινικές εικόνες και άλλοι δήλωναν πως "Δε χρεάζομαι μέρα για να εκφράσω τα συναισθηματά μου".

Well, GUESS WHAT! You just did.

Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε καταλήξει όλοι να είστε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται σας προτρέπει αυτή η γιορτή να είστε, κάνοντας στην ουσία αυτό που κάνουν και αυτοί που γιορτάζουν; Να διαλέγουν δηλαδή μια συγκεκριμένη μέρα να εκφράσουν τα συναισθηματά τους. Ξυπνάτε δηλαδή τη συγκεκριμένη ημέρα με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα και το μόνο που σκέφτεστε είναι το ότι δε θέλετε να γιορτάσετε του Αγίου Βαλεντίνου. Ότι ξαφνικά θα έρθουν όλοι πανω σας και θα σας πρήξουν με τα "Χρόνια Πολλά" είτε είστε σε σχέση είτε όχι. Δηλαδή ουσιαστικά, κάνετε το ίδιο με τους άλλους! Δεν διαλέγετε να αισθάνεστε όπως εσείς θέλετε, απλά προσπαθείτε να πάτε κόντρα στο 'κύμα', με αποτέλεσμα να μπαίνετε και εσείς στο 'κύμα' αυτό.
Το ότι είστε από την αντίθετη πλευρά, δε σημαίνει ότι και καλά δεν πηγαίνετε με τη μάζα.

Η γνώμη μου είναι ότι όλοι εσείς που και καλά δε γιορτάζετε, μάλλον την έχετε πάθει κάποια στιγμή στο παρελθόν με κάποια σχέση σας και από τότε αυτή η γιορτή σας θυμίζει όλες τις ωραίες στιγμές στις οποίες πλέον δεν έχετε πρόσβαση. Για αυτό είστε τόσο πικρόχολοι και σπαστικοί και τη σπάτε και στους ερωτευμένους! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ!

Τέλος να εκφράσω και τη δική μου γνώμη για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λέτε "Δε χρειάζομαι μέρα να μου δείξει πως να νιώθω" ή"Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια εμπορική γιορτή για τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία" ή "Και τι δηλαδή, μόνο τον Άγιο Βαλεντίνο θα γιορτάζω; Εγώ με το ταίρι μου γιορτάζουμε κάθε μέρα".

Και τι δηλαδή;

Επειδή γιορτάζεις κάθε μέρα δε μπορείς να έχεις μια μέρα που θα είναι το κάτι παραπάνω; Κάτι σαν τη γιορτή της σχέσης σας; Γιατί υπάρχει η Γιορτή της Μητέρας και η Γιορτή του Πατέρα; Για να σας δώσει μια ευκαιρία να δείξετε στους γονείς σας πόσο τους αγαπάτε; Όχι φυσικά! Κάθε μέρα τους το δείχνετε! Όμως, εκείνες τις ημέρες δεν ξεσηκώνεται κανείς να πει "ΕΓΩ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΓΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!".
Δηλαδή, χρειάζεσαι τα γενέθλιά σου για να γιορτάσεις το ότι ζεις; Όχι, ζεις τη ζωή σου κάθε μέρα. Απλά τα γενεθλιά σου είναι μια πιο ιδιαίτερη μέρα για 'σένα.
Έτσι και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια πιο ιδιαίτερη μέρα για τα ζευγάρια. Μια ημέρα μόνο για αυτούς, για να γιορτάσουν την αγάπη τους. Μην αγοράζετε σοκολατάκια και αρκουδάκια, δε χρειάζεται. Μείνετε σπίτι μαζί και ερωτευτείτε, κάνετε μια βόλτα στην παραλία αγκαλιά, δείτε μια ταινία στην τηλεόραση.
Το θέμα είναι τι θα νιώσετε, όχι τι θα δώσετε.

Μην τρελαίνεστε.
Δε θα αλλάξετε τώρα τον κόσμο. Ούτε θα τον αλλάζατε επειδή δε γιορτάζετε. Χαρείτε τη ζωή και τις βλακείες της όσο μπορείτε.

Γιατί;


Γιατί το 2012 είναι κοντά!

;)




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα ακριβως σκευτομουν εκεινη τη μερα ... δηλαδη ΗΜΑΡΤΟΝ ... !!! λες και ειναι πια τοοοοοοοοσο κακο και ηλιθιο ολο αυτο ... ξενερωτα ανθρωπακια -.-

margia είπε...

Δεν είμαστε πικρόχολοι και κακοι που δε μας αρέσει αυτη η γιορτη, απλα πολυς ντορος για το τιποτα. Δηλαδη γιατι στη γιορτη της μητερας δε γινεται πανικος απο μπαλονια "i love my mum" και διαφορα τετοια...
Ενω τον Βαλεντινο αρκουδακια, σοκολατακια, ειδικες ανθοδεσμες, προσφορες σε μαγαζια, δωρα απο ραδιοφωνικους σταθμους "για σενα και το ταιρι σου", τραγουδια για τον ερωτα... ολα σε μια υπερβολη. Ειναι κουραστικο εχουμε δεν εχουμε σχεση. Δεν αγαπαμε πιο πολυ εκεινη τη μερα.
Και τα γενεθλια μας ειναι κατι προσωπικο...δεν πρηζουμε εκατομμύρια κοσμο με αυτο παρα μονο δικους μας ανθρωπους.... και μη μου πειτε οτι έχω αδικο...

Ioanna Nikita είπε...

πες τα πες τα...
ένας λογικός άνθρωπος επιτέλους!

Clearly_Unique είπε...

Συμφωνώ απολυτότατα!
Έχω σχέση και η αλήθεια είναι πως συνειδητοποίησα πως είναι του "Αγίου Βαλεντίνου" (ναι, ναι αυτάκια) ξημερώματα Δευτέρας, όταν ήδη είχαμε κανονίσει τι θα κάνουμε με το αγόρι μου... Φυσικά ούτε και αυτός το θυμόταν! Το τραπέζι στο σπίτι μου ήταν κανονισμένο από μέρες, απλά έτυχε να έχει εκείνος εκείνη τη μέρα ρεπό. Έτσι είχα ουσιαστικά μια ελεύθερη μέχρι το βράδυ μέρα... Θα μπορούσα κάλλιστα να γκρινιάξω και να "απαιτήσω" να περάσουμε όοοολη τη μέρα μαζί αλλά όταν δεν αναλώνεσαι σε πικρόχολες βλακείες δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό. Έτσι λοιπόν έστειλα e-cards στις κολλητές μου και ζήτησα από μία από αυτές να γίνει η Βαλεντίνα μου... Γιατί; Γιατί όταν ήμουν single βγαίναμε για ρομαντικό δείπνο για 2,3 ή και 4 κοπέλες να γιορτάσουμε τον μεταξύ μας έρωτα...
Και σας εκλιπαρώ όλους εσάς που σας πρήζουμε, όταν έρθει ο δικός σας Βαλεντίνος με ένα μπουκάλι κρασί και σοκολατάκια, να του τα φέρετε στο κεφάλι και να χωρίσετε ASAP. Επίσης για τους άντρες-πολλά-βαρείς-και-όχι όταν η κοπέλα σας σας υποδεχτεί με σέξι εσώρουχα να φύγετε επίσης ASAP.
Suck it up λοιπόν και γιοτάστε με κάποιον που αγαπάτε...
Btw, ούτε γλυκά είχα, ούτε λουλούδια, ούτε λούτρινο... Φαγητό, ταινία και αγκαλίτσες (ε, νταξ', όχι μόνο αγκαλίτσες :P) και μια υπέροχη βραδιά! Pretty much an ordinary night in δηλαδή...
Παναγιώτα

Αγάπη είπε...

Συμφωνώ Ίρις...

Μη γιορτάζεις ρε φίλε, δικαίωμά σου, αλλά μην το λες συνέχεια... Στην τελική, άμα δε σ' ενδιέφερε, δε θα ανέφερες καν αυτή τη μέρα, σωστά; Γιατί με το να λες κάθε χρόνο την ίδια μέρα "γαμώ τον Βαλεντίνο σας", "πρόβατα", κλπ, κλπ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ουσιαστικά τη γιορτή και να το θυμίσεις σ' όσους το είχαν ξεχάσει... Οπότε, guess what επαναστάτες του facebook και του καναπέ! Αν δεν σας ένοιαζε, δε θα το αναφέρατε καν... :)
Θα μου πεις, δημοκρατία δεν έχουμε; Εγώ γουστάρω να λέω τη γνώμη μου! Και θα σου πω δικαίωμά σου! Αλλά τη γνώμη σου την εκφράζεις μία φορά και τέλειωσε! Όταν επαναλαμβάνεσαι και λες τα ίδια και τα ίδια είναι σαν να σ' έβαλε κάποιος να "γιορτάσεις" με το ζόρι ή σαν να μισείς τον ανθοπώλη της γειτονιάς σου και δε θες να έχει δουλειά του Αγίου Βαλεντίνου...

Κι εγώ είμαι κατά του να γίνεται τέτοιος χαμός εκείνη τη μέρα και πιστεύω πως είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή, αλλά δεν κάθομαι να το διατυμπανίζω... Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν πόσο λάθος είναι να γιορτάζεις εκείνη τη μέρα και άλλες τέτοιες πίτσες μπλε...
Στην τελική όποιος γουστάρει να είναι "πρόβατο" εκείνη τη μέρα, ας είναι... Ας κοιτάξουμε καλύτερα άλλα, πολύ σοβαρότερα θέματα, στα οποία υπάρχουν ΠΡΟΒΑΤΑ... Η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά...

phantom είπε...

"προσπαθείτε να πάτε κόντρα στο 'κύμα', με αποτέλεσμα να μπαίνετε και εσείς στο 'κύμα' αυτό"

Respect, νομίζω τα είπες πολύ ωραία, ψύχραιμα και λογικά. Και δε στο είχα. :P

Ρε συ το blog σου έχει πιτυρίδα!

ελενη είπε...

still i hate valentine's day!